lördag, september 09, 2006

Fläskgryta från Karelen

4 personer

7 hg fläskkött
matfett till bryning

2 gula lökar
4 rödbetor
1 morot
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 lagerblad
4 kryddnejlikor
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 klyfta vitkål
1 - 1 ½ tsk kinesisk soja


GÖR SÅ HÄR:

1. Skär fläskköttet i tärningar
2. Hacka löken, skär morot och rödbetor i bitar och strimla vitkålen
3. Bryn köttet i lite matfett
4. Blanda lök, morötter och rödbetor med köttet
5. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
6. Strö över vetemjölet och späd med vatten
7. Efter cirka 15 minuter tillsätts den strimlade vitkålen
8. Koka grytan ytterligare cirka 15 minuter och smaka sedan av med kinesisk soja och eventuellt mer salt och peppar

Servera direkt ur grytan och bjud kokt skalpotatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...